Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η Χούντα των συνταγματαρχών

Την 21η Απριλίου 1967 κατέβασαν τα τανκς στους δρόμους, στις 17 Νοεμβρίου 1973 ξανακατέβασαν τα τανκς στους δρόμους και βάρεσαν στο ψαχνό άμαχο πληθυσμό, όμως στις 20 Ιουλίου 1974 ποίησαν την νήσαν (έκαναν την πάπια) απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Παττακός, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, η τριανδρία της χούντας

Αυτή ήταν η Χούντα των συνταγματαρχών: ένα μάτσο από πανηλίθιους, πράκτορες της CIA, ΚΥΠατζήδες, παρακρατικούς, ψυχοπαθείς, συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή, απατεώνες ολκής, μασόνους, προδότες της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Δικάστηκαν εξάλλου και καταδικάστηκαν επί εσχάτη προδοσία. Ακόμη και ο τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Κλίντον, ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες για τη στήριξη της Αμερικής στη χούντα!
Είναι κωμικοτραγικό να θεωρούνται σήμερα από κάποιους ως πατριώτες. Λένε μερικοί για τον Παπαδόπουλο με στόμφο: Ο Έλληνας! Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε! Έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο, γνωστό μασόνο, έμμισθο υπάλληλο της CIA, εκπαιδευμένο πράκτορα επί ψυχρού πολέμου, συνεργάτη των Γερμανών στην κατοχή, ταγματασφαλίτη, στρατοδίκη στη συνέχεια και κομμουνιστοφάγο, που με περίσσεια χαρά εκδίκασε και οδήγησε στο απόσπασμα τον Μπελογιάννη και τους συναγωνιστές του, φασίστας του ΙΔΕΑ και του σχεδίου “Περικλής” που συνέχιζε την εμφυλιοπολεμική υστερία.
Ωραίος Έλληνας, ένας που είχε ως στόχο την εξόντωση άλλων Ελλήνων, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έδινε γη και ύδωρ στους ξένους επικυρίαρχους, Γερμανούς και Αμερικανούς. Ένας προβοκάτορας, ένας μανιακός, ο οποίος ακινητοποίησε μια ολόκληρη μοίρα τεθωρακισμένων βάζοντας ζάχαρη στα πολυβόλα, μόνο και μόνο για να κατηγορήσει τους κομμουνιστάς. Αποκαλύφθηκε όμως, ρεζιλεύτηκε, αλλά ω του θαύματος, τον γλίτωσε ένα άλλο γελοίο υποκείμενο, ο “γέρος της δημοκρατίας”, ο παπατζής, ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν κολλητός με τον πατέρα του Παπαδόπουλου, κοντοχωριανός και επιπλέον Νονός του! Ο Παπανδρέου (πρωθυπουργός τότε) δεν θα μπορούσε να αφήσει το βαφτιστήρι του να καταστραφεί.
Λένε μερικοί ανίδεοι ότι ο Παπαδόπουλος δεν είχε περιουσία και πέθανε στην ψάθα, όταν άλλοι πολιτικοί τρώνε με χρυσά κουτάλια. Λένε ότι η Χούντα δεν έφαγε λεφτά, δεν άφησε χρέη, δεν έκανε σκάνδαλα. Δεν μας λένε όμως ότι ο ίδιος ο Ωνάσης του είχε παραχωρήσει μια βίλα στο Λαγονήσι, στην οποία και διέμενε. Δεν μας λένε την διαπλοκή του Παπαδόπουλου με τους Αμερικανούς, δεν μας λένε για το σκάνδαλο με τον Τομ Πάππας (Esso Pappas), για το ξεπούλημα του πετρελαίου στον Πρίνο, για τα σάπια κρέατα του Μπακόπουλου. Δεν μας λένε για τις σχέσεις υποταγής των Χουντικών απέναντι στον πρόεδρο Νίξον και τον αντιπρόεδρο ελληνικής καταγωγής Σπύρο Άγκνιου (Αναγνωστόπουλο), προτεστάντη στο θρήσκευμα. Δεν μας λένε ότι ο χουντικός Ρουφογάλης, αρχηγός της ΚΥΠ, χρηματοδότησε τον προεκλογικό αγώνα του Νίξον με μισό εκατομμύριο δολάρια, ποσό ρεκόρ για την εποχή (περίπου 5 εκατομμύρια σημερινά). Μιλάμε για ραγιάδες, για γλύφτες.
Δεν μας λένε για το νεποτισμό της χούντας, την οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι, όπου 5 οικογένειες κάνανε κουμάντο και διορίζανε, αδέλφια, ξαδέρφια, κουμπάρους, μπατζανάκηδες, κολλητούς κλπ.
Βάλανε τον Καρδαμάκη, στρατηγό και αρχηγό ΓΕΣ, διοικητή της ΔΕΗ, ο οποίος όταν σπάγανε οι μονωτήρες υψηλής τάσης από τον πάγο είπε το περίφημο: “βάλτε σιδερένιους” !!! Μιλάμε για εγκέφαλο! Ακόμη και παιδιά δημοτικού ξέρουν ότι ο σίδηρος είναι αγωγός και όχι μονωτήρας. Τέτοια σούργελα διοικούσαν τον τόπο. Αυτοί που με το ζόρι είχαν τελειώσει το λύκειο, αγράμματοι, αμόρφωτοι, πουλημένα τομάρια, πρώτα στους Γερμανούς, μετά στους Εγγλέζους, μετά στους Αμερικάνους.
*Επί χούντας λέει δεν υπήρχε ανεργία. Υπήρχε όμως μετανάστευση και βεβαίως υπήρχαν πολιτικά διωκόμενοι.
*Επί χούντας λέει ανθούσε η ελληνική βιομηχανία. Με το που ξέσπασε όμως η πετρελαϊκή κρίση, καταποντίστηκε η δραχμή (μαζί με το δολάριο) και έκλεισαν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς η χούντα να θωρακίσει την ελληνική οικονομία, λόγω υποταγής στους Αμερικανούς.
*Επί χούντας λέει δεν είχαμε χρέος. Ψεύδος μέγα!
Χρέος πριν τη χούντα: 350 εκ $
Χρέος μετά την χούντα: 700 εκ $!!!
Δηλαδή όλο το χρέος που είχαμε από τον πόλεμο και μετά, για να μην πούμε από τον Όθωνα και μετά, η χούντα κατάφερε σε 7 μόλις χρόνια να το διπλασιάσει!!!
Επί χούντας λέει η ελληνική ύπαιθρος ήταν ακμαία! Μπα! Τουναντίον. Οι χουντικοί, κατ΄εντολήν των Αμερικανών του Νίξον θέλησαν να ξεριζώσουν τον κόσμο από την ύπαιθρο, να τους μαζέψουν όλους στις πόλεις και να ενισχύσουν τη βιομηχανία σε βάρος της αγροτικής παραγωγής. Τελικά ούτε και αυτό το πέτυχαν, αφού τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την ελληνική βιομηχανία, διακόπηκαν από την πετρελαϊκή κρίση. Το ξερίζωμα της υπαίθρου είχε ξεκινήσει επί “εθνάρχη” προδότη Καραμανλή, αλλά δυνάμωσε επί Χούντας (και συνεχίστηκε βεβαίως μετά). Η αστυφιλία ήταν η πιο έντονη στην Ελλάδα, μέχρι τότε.
Επί χούντας λέει είχαμε στρατό και αστυνομία. Είχαμε όμως και βασανιστές. Στρατό και αστυνομία μπορεί να είχαμε, το θέμα όμως είναι τι κάνανε αυτοί. Διατηρούσαν την εθνική ακεραιότητα και την τάξη ή μήπως είχαν δημιουργήσει μια σχολή βασανιστηρίων; Στην ΕΑΤ-ΕΣΑ έδερναν, προπυλάκιζαν, βασάνιζαν. Ηλεκτροσόκ, φάλαγγα, καυτά αυγά στις μασχάλες, λινάτσα με γάτα ή με ποντίκια. Μετά έβαλαν τα τανκς να καθαρίσουν και θέριζαν άοπλους φοιτητές, αυτοί οι μεγάλοι στρατιωτκοί ηγέτες, απόγονοι του Λεωνίδα και του Κολοκοτρώνη.
Και μετά ήρθε η Κύπρος...
Το απόλυτο αίσχος των χουντικών. Με 40χιλιάδες μόνο στρατιώτες οι Τούρκοι κατέλαβαν το νησί. Λένε ορισμένοι ότι σε αυτό δεν έφταιγε ο Παπαδόπουλος, αλλά ο Ιωαννίδης. Ανοησίες! Ποιος έκανε κουμάντο στον στρατό όλα εκείνα τα χρόνια; Το χάλι και την απόλυτη έλλειψη ετοιμότητας του στρατού την έκανε ο Ιωαννίδης σε λιγότερο από ένα χρόνο και όχι ο Παπαδόπουλος που κυβερνούσε δικτατορικά όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ο Ιωαννίδης κατέστρεψε τις ένοπλες δυνάμεις και τις μετέτρεψε σε ρουφιάνους και χαφιέδες ή μήπως ο Παπαδόπουλος, όλα τα προηγούμενα χρόνια; Γενικά ο φάκελος της Κύπρου έχει πολλές πτυχές και απαιτεί ξεχωριστό άρθρο, όμως για τους χουντικούς αυτό ήταν η απόλυτη ξεφτίλα, η κατάρρευση του ψευτονταή! Τελικά μετά από αυτό ήρθε και η πτώση τους, για να ξεκινήσει μια νέα ιστορική περίοδος. Με τι τίμημα όμως!
Εξόριστοι, βασανισθέντες, φυλακισμένοι από τη μια, αγνοούμενοι, νεκροί, τραυματίες, πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο από την άλλη, και στη μέση ο γύψος. Όλοι οι παρακρατικοί εκείνη την εποχή ήθελαν την Ελλάδα στο γύψο.
  • Ο βασιλιάς ετοίμαζε πραξικόπημα
  • Ο Ανδρέας ετοίμαζε πραξικόπημα (ΑΣΠΙΔΑ)
  • ο Παπαδόπουλος ετοίμαζε πραξικόπημα
  • Η CIA και η DIA ετοίμαζαν πραξικόπημα
  • Όλοι ετοίμαζαν πραξικόπημα.
Μόνο που το πραξικόπημα δεν λύνει τα πολιτειακά προβλήματα, φέρνει μεγαλύτερα!
Ποιος ωφελήθηκε; Οι Αμερικάνοι και μια μικρή δράκα, μια παρεούλα από εφοπλιστές, επιχειρηματίες και στρατιωτικούς. Ποιος έχασε; ο λαός και ο Ελληνισμός γενικά.
Αργότερα ήρθε ο Καραμανλής, υποχώρησαν οι Αμερικανοί και ξαναπέσαμε στην αγκαλιά των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών (ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ). Μια ζωή παράγκα.
Σήμερα, το Πολυτεχνείο αμαυρώθηκε, επειδή η Δαμανάκη, ο Λαλιώτης και πολλοί άλλοι έγιναν εξουσία, υπουργοί, βουλευτές. Το Πολυτεχνείο όμως δεν ήταν μόνο μερικοί που αριβίστες, αλλά κυρίως ο απλός ανώνυμος κόσμος.
Τα αιτήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η Κύπρος παραμένει κατεχόμενη και τελικά...Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73.



εμπέδηση